Muziekvereniging Ugchelen

Heel Ugchelen maakt muziek!

Webarchief

Het webarchief is de plaats waar oude berichten die geen nieuws meer zijn terechtkomen.


In memoriam


Verbijsterd en stil.......

Op zondag 3 december 2023, ontvingen wij het droevige bericht dat onze dirigent Michel Jalink plotseling is overleden. Hij is 54 jaar geworden.

Michel is 1 juni 2022 dirigent geworden bij onze muziekvereniging. In de 1 1/2 jaar dat hij voor het orkest heeft gestaan heeft hij 2x een najaarsconcert, een kerstconcert en een moederdagconcert gedirigeerd. Ook is hij mee geweest naar onze zustervereniging in Kiesselbron. Voor het laatste concert is er nog een generale repetitie geweest bij Paleis het Loo, waar Michel in de vrieskou in zijn pak en op mooie schoenen stond te dirigeren. Michel stond bekend om zijn bijzondere schoenen, soms gecombineerd met een riem in dezelfde kleur. Het was iedere keer een verrassing welke schoenen hij bij een repetitie of concert aan had.

Als muzikaal leider had hij heel eigen ideeën over hoe de muziek gespeeld moest worden, maar ook waar hij het anders wilde dan in de partituur stond. Dit was af en toe een uitdaging voor de muzikanten, maar hij bleef altijd optimistisch dat het wel zou lukken. Hij componeerde zelf ook muziek of maakte een arrangement op bestaande muziek.

Wij zullen hem missen. In de muziek die hij componeerde blijft hij toch nog een beetje bij ons.
Onze gevoelens van medeleven gaan uit naar zijn vriendin Ine, kinderen en verdere familie. Wij wensen hen veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies.


Najaarsconcert op zondagmorgen
Op zondagmorgen 6 november 2022 gaf de Muziekvereniging Ugchelen haar eerste concert onder leiding van Michel Jalink in Ugchelen. Om 11 uur opende het orkest met de mars Wildhorn voor een goed gevulde zaal met vertrouwde en nieuwe gezichten én een verrassend aantal kinderen. Tijdens het concert werden drie jubilarissen gehuldigd: Henriëtte Zeilstra (12½), Marloes Kamphuis (25) en Jolanda van Beek (25).

Kieselbronn
In het weekend van 16 tot 18 september 2022 was de Muziekvereniging Ugchelen te gast bij zustervereniging Musikverein Kieselbronn in Zuid-Duitsland. Na een lange, maar vrolijke busreis met buschauffeur Henk van den Berg zagen we onze vrienden in Kieselbronn na vier jaar eindelijk weer terug. Het was een hartverwarmend weerzien.
's Avonds trakteerden de Kieselbronners ons op lekker eten met taart na, alles gemaakt en bereid door leden van de muziekvereniging zelf.
Op zaterdag maakten we een uitsapje naar het 360-graden panorama in de voormalige gashouden (indrukwekkend!) en gaven we 's avonds, na samen met Musikverein Kieselbronn "Hymna an die Freundschaft" te hebben gespeeld een kort concert, het eerste onder leiding van onze nieuwe dirigent Michel Jalink. Het werd een spetterend concert met vrolijke muziek, maar ook met het gedragen "Gebet für die Ukraïne" en een emotioneel afscheid van Joop Prinsen, die na vele jaren op de esbas de Muziekvereniging Ugchelen gaat verlaten.
De zondagmorgen zaten we tijdens het Frühschoppen met Musikverein Ölbronn aan de koffie met Weißwurst, waarna de terugreis ons weer naar Ugchelen voerde.
Meer verslag met foto's in de eerstvolgende Heraut!

Overlijden Wim de Mandt
Op 13 juli 2022 is Wim de Mandt op 84-jarige leeftijd overleden. Wim was voormalig voorzitter van Entre Nous, een van de twee verenigingen waaruit de MVU is ontstaan en erelid van de Muziekvereniging Ugchelen.
Wim was sinds de oprichting zeer betrokken bij de MVU en een trouw bezoeker van onze concerten. Het was altijd een eer om hem welkom te mogen heten.
Leden en bestuur van de MVU wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen sterkte met dit verlies.

MVU speelt "Prayer for Ukraine"
Op aandringen van de MVU maakte onze bekende Nederlandse componist en arrangeur Jacob de Haan een arrangement van Mykola Lysenko's "Prayer for Ukraine", gecomponeerd in 1885. Het stuk is hier als koorwerk te horen. De Muziekvereniging Ugchelen zal het werk zolang de oorlog in Oekraïne duurt bij elke gelegenheid uitvoeren.

Stokoverdracht
"Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan en de tijd van gaan is nu gekomen. Adieu Bart, het ga je goed. Welkom Michel" Met die woorden vond op zaterdag 21 mei 2022 aan het eind van een spetterend concert mei de overdracht van het dirigeerstokje van Bart van den Brink aan zijn opvolger Michel Jalink plaats. 

MVU kiest Michel Jalink
De leden van de Muziekvereniging Ugchelen hebben Michel Jalink gekozen als hun nieuwe dirigent! Michel heeft een conservatoriumopleiding voltooid in Arnhem en Zwolle en heeft ruime ervaring als muzikaal leider, zowel als slagwerkinstructeur als als orkestdirigent. Hij schrijft ook arrangementen. Hij is bevlogen en communicatief sterk. 

Repeteren voor het afscheidsconcert
U hebt natuurlijk het afscheidsconcert van onze dirigent Bart van den Brink al in de agenda staan: 21 mei 2022 om 2000 uur in Ugchelens Belang. Op de foto een impressie van de repetities die in volle gang zijn onder leiding van een nog altijd zeer gedreven dirigent.

Einde van een tijdperk
Onze dirigent Bart van den Brink heeft aangegeven te willen stoppen als dirigent van ons orkest. Geen van zijn voorgangers is zo lang (12 jaar) aan ons orkest verbonden geweest. Bart neemt afscheid van de vereniging en zijn publiek op 21 mei 2022 in een zéér speciaal afscheidsconcert. Op de foto: dirigent Bart van den Brink tijdens het voorjaarsconcert 2019 met het Gelders Gemengd Koor in de Bronkerk.

 
E-mailen
Map